52 alumnes dels cursos d’artesania tradicional del Consell d’Eivissa reben els seus diplomes acreditatius

52 alumnes han finalitzat satisfactòriament el programa formatiu en matèria d’artesania tradicional, amb formació en elaboració de capells de floc, d’espardenyes, en la confecció de mantó tradicional, d’indumentària tradicional eivissenca o del vestit de gonella negra.

La consellera de Promoció Econòmica i Empresarial, i Cooperació Municipal, Maria Fajarnés, i la directora insular d’Indústria, Irene Torres, han lliurat avui els diplomes acreditatius a un total de 52 alumnes que el desembre de 2021 i juny de 2022 han finalitzat satisfactòriament el programa formatiu en matèria d’artesania tradicional, que inclou formació en elaboració de capells de floc, d’espardenyes, en la confecció de mantó tradicional, d’indumentària tradicional eivissenca o del vestit de gonella negra.

Amb aquests diplomes es distingeix a aquells alumnes que hagin tingut una assistència superior al 80% de les hores lectives totals del curs amb un diploma d’aprofitament, i per aquelles persones alumnes amb una assistència entre un 50 % i 80 % de les hores lectives totals del curs, es reconeix amb un diploma de participació.

Aquestes formacions s’emmarquen dins de les accions de promoció de l’artesania desenvolupades pel Departament de Promoció Econòmica i Empresarial, i Cooperació Municipal i tenen com a principal objectiu promocionar l’artesania de l’illa i els seus productes tradicionals, així com fomentar la competitivitat, la capacitació i el desenvolupament de les empreses artesanes de l’illa d’Eivissa. Els cursos han estat impartits per artesans i artesanes acreditats en els oficis corresponents.

La consellera Maria Fajarnés ha avançat que, de cara al curs 2022-23, creix el nombre d’associacions d’artesania tradicional d’Eivissa que es sumen a la iniciativa formativa promoguda des del Consell Insular d’Eivissa i també s’incrementa la oferta de cursos d’artesania, “el que demostra la bona acollida que han tingut aquestes formacions” i ha agraït als professors la seua dedicació i gran treball ”a l’hora de difondre les nostres tradicions, el nostre patrimoni cultural i artesà”.

A més, la nova oferta formativa inclourà noves propostes en oficis relacionats amb les fibres naturals com el treball amb l’espart o l’elaboració de cistellons, i la realització d’un curs específic per a la confecció d’indumentària tradicional eivissenca d’homes, entre d’altres.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *