Lliura cinc cartes de mestre artesà honorífic

El Consell Insular d’Eivissa lliura cinc cartes de mestre artesà honorífic

El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí i la consellera de Promoció Econòmica, Cooperació Municipal i Recursos Humans, Maria Fajarnés, junt a la directora insular de Promoció Econòmica i Recursos Humans, Pepa Costa, han lliurat avui cinc noves cartes de mestre artesà honorífic.

Aquesta carta de mestre artesà ha estat lliurada a Vicent Marí Serra com a mestre de pedra en sec, a Núria Costa Reverter com a teixidora de tela en drap i teixits de tela de gonella de burell, a Antoni Ribas Costa com a ceramista, a Antoni Marí Ribas ‘Frigoles’ com a ceramista i a Catalina Torres Orvay, a títol pòstum, com modista-patronista.

El president del Consell d’Eivissa ha agraït als artesans “ser un exemple de feina, esforç, avantguarda, respecte per les tradicions i professionalitat”, i ha volgut felicitar a tots “la gran labor realitzada amb les seves mans, com a artesans, durant anys a l’illa”.

Per part seva, Fajarnés ha donat l’enhorabona a tots ells “per dur endavant un ofici que ens ajuda a mantenir vives les tradicions i posar en valor un tipus de producció sostenible i respectuosa”. Així mateix, Fajarnés ha destacat que la prioritat del departament és donar suport a un sector “que està en constant creixement a través de tres eixos: protecció, difusió i promoció de la nostra artesania”.

La carta de mestre artesà honorífic és el diploma acreditatiu mitjançant el qual es reconeixen les especials qualitats i els mèrits d’una persona, arran de la valoració que la seva trajectòria professional o tasca continuada a favor de l’artesania s’ha traduït en la potenciació, el desenvolupament i el millor coneixement d’un ofici, d’un sector artesanal o de l’artesania en general.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *