Associacions d'artesans

Associacions professionals

Associació d’Artesans de la Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera (PIMEEF)

L’Associació d’Artesans de la Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera (PIMEEF) es va crear l’any 1980 amb els objectius de defensar l’artesania pitiüsa, promocionar l’elaboració de productes tradicionals locals i dignificar la producció dels artesans creatius en els seus diversos sectors.

Associació d’Artesans i Productors Locals d’Eivissa (AAPLE)

L’Associació d’Artesans i Productors Locals d’Eivissa (AAPLE) es va formar l’any 2009, responent a la necessitat de molts artesans i artesanes de donar a conèixer el seu treball i el seu esforç per crear alguna cosa diferent, creativa i pròpia.

Participen en el mercat Músics i Artesans al Poble de Santa Gertrudis, tots els divendres durant l’estiu.

Associació Es Juvert

L’Associació Es Juvert es va crear l’any 2010, amb l’objectiu de promoure l’artesania local i col·laborar en la desestacionalització del turisme a Eivissa amb l’organització d’activitats vinculades amb els productors artesans de l’illa.

Participen en la Fira d’Artesans Productors de la Plaça del Parc de Vila i organitzen diferents tipus de tallers d’artesania, per a adults i per a nens, tant per sol·licitud com durant les festes de la terra i altres esdeveniments especials.

Associació Noves Arrels

L’associació Noves Arrels s’ha creat l’any 2022 amb la finalitat d’acollir artesans de l’illa de caràcter més innovador, les creacions artesanals dels quals fusionen solemnement la tradició i les arrels d’Eivissa amb la modernitat.

Associacions artesanals

Associació Artesanal de Portmany

L’Associació Artesanal de Portmany es va crear l’any 2007, amb l’objectiu de fomentar l’artesania eivissenca.
Des de l’Associació s’organitzen anualment tallers de cultura popular per ensenyar a fer espardenyes, passamaneria, cistelles i cistellons…
En col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany organitzen cada estiu la fira artesanal de les festes de Sant Bartomeu i també participen en altres fires per fomentar la cultura tradicional.

Colla de Sa Bodega

La Colla de Sa Bodega va néixer l’any 1987. Les seues principals activitats són la realització d’actuacions en les festes patronals, així com actuacions setmanals al port d’Eivissa durant l’estiu. També participen en altres esdeveniments, fires i mostres a Eivissa i fora de l’illa.

A més imparteixen classes de ball pagès i d’instruments tradicionals durant tot l’any, per a adults i nens. També organitzen cursos i tallers per promoure la difusió i el coneixement d’objectes tradicionals relacionats amb el ball, la música i l’artesania popular eivissenca.

Associació Cultural El Retorn d’Eivissa i Formentera

L’Associació Cultural El Retorn d’Eivissa i Formentera és una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu la recuperació, l’estudi, la revalorització i la promoció dels oficis artesanals d’Eivissa i Formentera.

'Eines i Feines' - Asociació cultural i artesanal eivissenca

La finalitat de l’associació és ajudar a conservar la cultura, l’artesania i les tradicions eivissenques.